Formlabs is momenteel de naam als het aankomt op SLA printers. Dit merk van Amerikaans bodem fabriceert zeer nauwkeurige printers die op een totaal andere manier werken dan zijn meeste concurrenten op dit moment. De SLA methode werkt in tegenstelling tot andere met een resin welke hard wordt wanneer deze in aanraking komt met UV Licht.

lees meer ↓

Formlabs 3d printer

Bent u op zoek naar een 3D printer van de hoogst mogelijke kwaliteit? Bij 3D Printer Solutions vindt u altijd een printer die helemaal op uw wensen aansluit. Wij hebben alle topmerken in ons assortiment staan, waaronder ook het Amerikaanse merk Formlabs. Dit bedrijf werd opgericht door een drietal studenten aan de prestigieuze Amerikaanse MIT universiteit. Ze wilden een 3D printer maken die compacter en handzamer was dan de 3D printers die op dat moment te koop waren. Een Formlabs 3D printer moest daarnaast ook zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn en altijd prints maken van de allerhoogste kwaliteit. Vandaar ook dat er hard is gewerkt voordat de eerste Formlabs 3D printers te koop waren. Het harde werk werd beloond, want Formlabs behoort tot de top van hun metier.

3D printen met Formlabs

Formlabs is een bedrijf waar innovatie belangrijk is. Men wil niet andere bedrijven volgen en hun innovaties overnemen. Liever gaat men bij Formlabs zelf aan de slag met het maken van nieuwe producten. Een 3D printer van Formlabs is makkelijk te bedienen, maar levert toch altijd de grootst mogelijke kwaliteit prints op. Formlabs is een bedrijf dat al sinds 2011 actief is, een eeuwigheid als je kijkt naar hoe lang 3D printen eigenlijk bestaat. Een Formlabs 3D printer van de nieuwste generatie is een printer waar je alles mee kan dat momenteel technisch mogelijk is. Het is daarnaast een printer die iets anders werkt dan printers van andere merken. Formlabs gebruikt namelijk UV stralen om het resin hard te laten worden.

Formlabs 3D printers bij 3D Printer Solutions

3D printen met Formlabs? Neem dan eens een kijkje in ons ruime aanbod printers van dit merk. Een 3D printer van Formlabs is een product waar we u alles over kunnen vertellen. We houden onze kennis altijd volledig up to date, zodat we u zo goed mogelijk kunnen informeren over elk artikel in ons aanbod. Naast de printers van Formlabs hebben we ook alle accessoires voor dit merk die u maar nodig kunt hebben. Ook hier informeren we u graag zoveel mogelijk over.

Over Formlabs

Formlabs is momenteel de naam als het aankomt op SLA printers. Dit merk van Amerikaans bodem fabriceert zeer nauwkeurige printers die op een totaal andere manier werken dan zijn meeste concurrenten op dit moment. De SLA methode werkt in tegenstelling tot andere met een Resin welke hard wordt wanneer deze in aanraking komt met UV Licht. Wanneer je deze printer aan het werk ziet zal je opvallen dat deze als het ware op de kop werkt. De eerste stappen van deze fabrikant werden gezet op de prestigieuze MIT. Sindsdien ontwikkelde zij zich tot betrouwbare leverancier van hoogwaardige desktop SLA 3D-printers.

De printers van Formlabs staan garant voor gedetailleerde betrouwbare prints, in een makkelijke te gebruiken platform. De Formlabs printers leggen de lat voor technische prints zeer hoog.

Formlabs werd opgericht door 3 studenten die elkaar hadden ontmoet aan de MIT Universiteit , tijdens hun opleiding ‘Hoe maak je (bijna) alles’. Met alle 3 de interesse om iets unieks te creëren werd een lang gekoesterde droom van één van hen eens onder de loep genomen. Ze wilde de bekende SLA Printers van 3d Systems die toen nog gigantisch groot en duur waren, in een kleine variant toegankelijk maken voor iedereen.

Formlabs werd officieel opgericht in september 2011 tot een eenvoudig te gebruiken en betaalbare desktop ontwikkelen stereolithografie 3D-printer. Bij gebrek aan financiële middelen starte de studenten een Kickstarter project op. Formlabs maakte bij deze lancering van dit project publiekelijk hun eerste Form 1 3d-printer bekend. Tot hun verbazing waren er heel veel geïnteresseerde waaronder enkele grote investeerders.

Bij het aflopen van het Kickstart project in oktober 2012, leverde de campagne een record bedrag van $ 2.950.000 op. Hiermee werd de Form 1 één van de hoogst genoteerde crowdfunding projecten aller tijden. De eerste Form 1 3D-printers werden na een vertraagde productie begin mei 2013 verscheept naar de geldschieters.
In november 2012 werd Formlabs aangeklaagd door de industriële 3D printer gigant 3D Systems , dat de rechten claimde over de stereolithografie technologie die werd toegepast op de Form 1.
In de jaren daarna zijn er nog een veel grote investeerders bijgekomen die in totaal nog eens $ 35.000.000 investeerde in het bedrijf.

Producten

Form 1

De Form 1 gebruikt een 3D-print proces bekend als stereolithografie , waarbij vloeibare hars, wanneer deze in aanraking komt met een UV laserlicht uithard in een vaste vorm. Wanneer deze prints klaar zijn moeten ze na-behandeld worden door deze onder een uv lamp te plaatsen of bloot stellen aan daglicht. In tegenstelling tot de eerder beschikbare grote dure SLA printers, is de Form 1 een stereolithografie 3d-printer een kleiner, betaalbaar desktop model.

Form 1+

Op 10 juni 2014 verving Formlabs de Form 1 3D-printer met Form 1+. Deze had enkele verbeteringen zoals verbeterde print snelheid, afdrukkwaliteit en betrouwbaarheid.

Form 2

Op 22 september 2015 kondigde Formlabs de Form 2 printer aan met verbeteringen als een groter bouw volume en een wisser welke onzuiverheden en print resten uit de resin filterde. Hiermee werd de betrouwbaarheid van de printer nogmaals verhoogd.

PreForm

Formlabs leverd bij hun printer een gratis software pakket genaamd Preform, ontworpen om 3D-modellen in te laden en de gewenste instellingen toe te passen voor de Form 1, Form 1+, en Form 2. Enkele van de functies zijn automatisch herkennen van een model en het naar wens aanpassen van de draagconstructie.

Materialen

Formlabs verkoopt momenteel een aantal harsen die compatibel zijn met de Form 1 zijn en Form 1+. Hun harde kunststof resin is verkrijgbaar in vier kleuren: Transparant, Wit, Grijs en Zwart. Daarnaast verkoopt het bedrijf een gespecialiseerde hars te gebruiken voor castings, een flexibele hars, een extra harde hars, en een extra zuivere hars te gebruiken voor medische doeleinden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.