Menu
0
Try & Buy
Persoonlijk advies op uw locatie
Levering op rekening mogelijk
Vraag een gratis testprint aan
22Jul2019
Laatste Ontwikkelingen Rondom 3D Printers Juli

Laatste Ontwikkelingen Rondom 3D Printers Juli

NASA ontwikkelt ruimtevaartuig dat kan 3D printen

NASA is bezig met het ontwikkelen van een klein ruimtevaartuig dat in de ruimte zou kunnen 3D printen. Zo kunnen belangrijke onderdelen voor de ruimtevaart en zonne-energie in de ruimte gemaakt worden. De resultaten van het project kunnen van cruciaal belang zijn voor de Amerikaanse verkenning van de maan naar Mars. Hierbij zou het ruimtevaartuig dienen als middel om delen van apparatuur te ontwikkelen, repareren of op te slaan zonder bemande schepen te gebruiken. Dit idee is al eerder geopperd door Made in Space, maar nu hebben ze de steun van NASA. Deze nieuwe manier biedt de mogelijkheid om op afstand meerdere technologieën te printen in de ruimte. Voorbeelden hiervan zijn; communicatie antennes, ruimtetelescopen en andere complexe structuren.

https://3dprinting.com/news/nasas-archinaut-one-to-print-spacecraft-parts-in-orbit/

Amerikaanse leger wil grootste metaal 3D printer ter wereld ontwikkelen

Het Amerikaanse leger heeft een contract afgesloten met “3D systems” om een metaal 3D printer te ontwikkelen, bouwen en testen met een volume van maarliefst 1000mm x 1000mm x 600mm. Het Amerikaanse leger is het meest technologisch vooruitstrevende leger ter wereld en dat willen ze blijkbaar ook blijven. Met deze nieuwe 3D printer zouden ze allerlei pantsers kunnen printen voor bunkers en voertuigen, wat uitendelijk veel kosten zou besparen. Er zouden zelfs wapens mee kunnen worden gemaakt.

https://3dprinting.com/news/us-army-contracts-3d-systems-to-develop-worlds-largest-metal-3d-printer/

3D printer leger Amerika

Een stukje huid of bot printen voor astronauten?

Wanneer astronauten zichzelf verbranden of op een andere manier zichzelf bezeren kan dit aardig wat problemen geven. In de ruimte hersteld het lichaam namelijk minder snel. Er zijn dan ook maar weinig medische voorzieningen die meegenomen kunnen worden tijdens een missie door het gebrek aan ruimte . Daarom is er een nieuw expiriment gestart om stukjes huid of bot te kunnen 3D printen in de ruimte. Bioprinting zorgt ervoor dat het lichaam sneller kan herstellen, doordat er een nieuw stukje huid op bijvoorbeeld een brandwond geplakt kan worden in plaats van dat het lichaam dit zelf moet maken. Dit zou voor de astronauten een echte doorbraak zijn.

https://3dprinting.com/news/mars-crew-3d-printing-skin-bone-tissue-in-space/

Brillen voor kinderen 3D printen met behulp van een app?

Het Amerikaanse bedrijf tiz Frames heeft een app ontwikkeld waarmee ouders afmetingen kunnen doorgeven. Ook is er een functie in de app waar kinderen door middel van de camera brillen kunnen “passen”. Dit zorgt ervoor dat het ontwikkelen van kinderbrillen een stuk eenvoudiger en persoonlijker wordt. Ouders kunnen zelf de lenzen van de bril kiezen en kunnen bovendien de exacte afmetingen doorgeven zodat voor ieder kind een perfect comfortabele bril te maken is. Fitz Frames print de brillen, verpakt ze en levert ze direct aan de klant. Gaan we ooit zoiets ook in Nederland zien?

https://3dprinting.com/news/fitz-frames-3d-print-childrens-glasses-using-app/

Nieuwe technieken maken het 3D printen van standbeelden eenvoudiger

Hoewel er veel manieren zijn om modellen in de echte wereld te vinden, kunnen ze vaak onhandig zijn. Het kopiëren van modellen kan rommelig en onnauwkeurig zijn, maar nieuwe fotogrammetrische technologieën laten enorme verbeteringen zien. In dezelfde geest hebben Servische onderzoekers aangetoond dat fotogrammetrie met relatief eenvoudige software en hardware erg vruchtbaar kan zijn. Deze komst kan enorm ten goede komen aan het restaureren van kunst, beeldhouwerken en digitalisering. De techniek kan gebruikt worden via een mobiele telefoon of tablet en kan gebruikt worden door foto’s te maken uit verschillende hoeken. Vervolgens worden deze foto’s omgezet in 3D gegevens voor het printen!

https://3dprinting.com/news/sculpture-3d-printing-made-easier-with-photogrammetry/

3D printen maar een nieuwe printer te duur? Upload bij ons je 3D model of schaf een tweedehands 3D printer aan!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.