Menu
0
Try & Buy
Persoonlijk advies op uw locatie
Gratis verzending vanaf €75,-
Request a sample part
03Oct2023
Waarom is de Ultimaker Material Station een goede keuze?

Waarom is de Ultimaker Material Station een goede keuze?

De Ultimaker Material Station is ontworpen als een geautomatiseerd materiaal beheersysteem dat is bedoeld om het 3D-printproces te verbeteren en te vereenvoudigen voor gebruikers van Ultimaker 3D-printers. Het is specifiek ontworpen voor gebruik in combinatie met Ultimaker 3D-printers, zoals de Ultimaker S7, S5 en Ultimaker S3.

De belangrijkste functies en doelen van de Ultimaker Material Station zijn:

1. Materiaalbeheer: Het station biedt de mogelijkheid om tot zes filamentspoelen tegelijkertijd te bewaren en te gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers verschillende materialen en kleuren snel wisselen zonder handmatige tussenkomst.

2. Naadloze printworkflow: Het Material Station is geïntegreerd met Ultimaker-printers en zorgt voor een continue en geautomatiseerde printworkflow. Wanneer een spoel leeg raakt tijdens een print, schakelt het systeem automatisch over naar een andere spoel zonder dat de gebruiker het printproces hoeft te onderbreken.

3. Voorkomen van mislukte prints: Het station bevat een vochtreguleringssysteem en kan filamentspoelen in een gecontroleerde omgeving bewaren om vochtabsorptie te minimaliseren. Dit helpt om de kwaliteit van het filament te behouden en vermindert het risico op mislukte prints als gevolg van vochtige filamenten.

4. Tijdsbesparing: Het automatische wisselproces van filamentspoelen en de mogelijkheid om langere tijd onafgebroken te printen, dragen bij aan een efficiënter gebruik van de 3D-printer, vooral in professionele en productieomgevingen.

Kortom, de Ultimaker Material Station is bedoeld om het gebruiksgemak, de efficiëntie en de betrouwbaarheid van 3D-printen met Ultimaker-printers te verbeteren door geautomatiseerd materiaalbeheer en naadloze printworkflows mogelijk te maken. Het is vooral handig voor gebruikers die regelmatig met verschillende materialen en kleuren werken of die langdurige printsessies willen uitvoeren zonder onderbrekingen.

 

Meer informatie nodig? Bekijk hem op onze productpagina of neem contact op!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.