Menu
0
Try & Buy
Persoonlijk advies op uw locatie
Gratis verzending vanaf €75,-
Request a sample part
18Jan2022
Meltio lanceert eigen materiaal platform!

Meltio lanceert eigen materiaal platform!

Door: 3D Printer SolutionsReacties: 0

Meltio lanceert eigen assortiment metaaldraad materialen en consolideert een disruptieve materiaalstrategie

 

Linares, Spanje - 18 januari 2022. Meltio; een disruptieve fabrikant van Laser Metal Depostion technologie heeft vandaag aangekondigd dat het zijn eigen assortiment metaaldraad materialen lanceert en tegelijkertijd de open materiaalplatform opties behoudt om het belang van materialen als een sleutelfactor van de gebruikerservaring van 3D-printen te benadrukken.

Het Meltio Materials-assortiment bestaat uit materialen die uitgebreid zijn getest onder gecontroleerde omstandigheden met gevalideerde onderdeel eigenschappen en out-of-the-box geoptimaliseerde printparameters. De eerste batch die dit jaar wordt gelanceerd in lasdraad formaat omvat; Roestvrij staal 316L, roestvrij staal 308L, zacht staal ER70S, titanium 64 en nikkel 718.

Desalniettemin blijft de draad-LMD-technologie van Meltio compatibel met lasdraad van derden. Momenteel is het baanbrekende proces van Meltio compatibel met de meeste roestvrij staalsoorten, zacht staal, gereedschapsstaal, titanium legeringen en nikkel legeringen. Bovendien hebben invar, kobalt-chroomlegeringen en edele metalen zoals goud geweldige resultaten laten zien in door de klant geleide projecten.

Materialen zoals koper, aluminium en vuurvaste materialen blijven in ontwikkeling.

Door het nieuwe Meltio Materials-assortiment aan te bieden en een open materialenplatform te behouden, kunnen Meltio-gebruikers van beide profiteren. Enerzijds heeft het de meerwaarde van first-time-right met de geoptimaliseerde printprofielen van Meltio Materials. Aan de andere kant biedt het open materialenplatform de Meltio-gebruikers de mogelijkheid om de grenzen te verleggen door te experimenteren met verschillende materialen.

Over Meltio:

Meltio tilt metaal additieve productie naar een hoger niveau door hoogwaardige, betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D-printoplossingen voor metaal te ontwikkelen met behulp van draad LMD-technologie.

De missie van het bedrijf is om klanten, partners en medewerkers blij te maken door pionierswerk te doen bij de ontwikkeling van betaalbare metalen 3D-printsystemen die betrouwbaar, veilig en krachtig zijn en hun status als disruptors voortdurend versterken.

 

Benieuwd naar de Meltio oplossingen? Neem contact op voor meer informatie!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.