test banner

Laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen oktober

  • Geplaatst op
  • 0
Laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen oktober

Het 3D printen van een pistool strafbaar?

Het antwoord op deze vraag en nog meer vind je in dit artikel. Lees snel verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom 3D printing.

Nadat een man in Londen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor het 3D printen van een pistool, is de vraag, is het in Nederland strafbaar om wapens te printen? Het antwoord op deze vraag is heel simpel 'Ja'. Volgens het Openbaar ministerie is men in Nederland niet alleen strafbaar wanneer er wapens geprint zijn, maar ook het bezitten van blauwdrukken van wapens is strafbaar. In Amerika is ook het online publiceren van de blauwdrukken strafbaar.

https://www.nu.nl/tech/5995588/brit-veroordeeld-tot-drie-jaar-cel-voor-3d-printen-van-een-pistool.html

 

Bio-printen

Ook op het gebied van bio-printing hebben er weer nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden. Onderzoekers van de universiteit Wenen hebben nieuwe bio-inkt ontwikkeld. Door deze nieuwe inkt, kan men nog sneller en in extreem hoge resolutie printen. Daarnaast kunnen ook direct levende cellen worden geïntegreerd. Door deze nieuwe inkt, kan het cel-onderzoek zich verder ontwikkelen.

https://innovationorigins.com/nl/nieuwe-bio-inkt-voor-3d-bioprinten-bevordert-celonderzoek/

 

3D modellen als voorbereiding op een operatie

Een andere ontwikkeling op het gebied van 3D printen in de medische wereld, heeft plaatsgevonden in Canada. Hier maken artsen levensgrote modellen van de organen van de patiënten om hun operaties voor te bereiden. Door gebruik te maken van deze modellen, krijgt men beter inzicht in de situatie bij de desbetreffende patient. Artsen kunnen fysiek op elkaar inwerken en de organen kunnen vooraf tot in detail bestudeerd worden.

https://3dprinting.com/news/life-size-3d-printed-models-aid-doctors-in-canada/

 

Bionische arm

Naast dat men operaties voor kan bereiden en cellen kan printen, is er in Amerika een Meisje met een bionische arm. Nadat zij werd geboren zonder arm, heeft ze nu een bionische arm, gemaakt door middel van 3d printen. Met behulp van deze arm, kan zij veel meer dingen doen en bijvoorbeeld net als andere kinderen een hartje maken met twee handen.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/4800351/mady-de-jongste-amerikaan-met-een-bionische-arm

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden