Menu
0
Try & Buy
Persoonlijk advies op uw locatie
Gratis verzending vanaf €75,-
Request a sample part
18Nov2019
De laatste ontwikkelingen van de maand november

De laatste ontwikkelingen van de maand november

De laatste ontwikkelingen van de maand november

Ook in de maand november hebben er weer een hoop ontwikkelingen plaats gevonden op het gebied van 3D printen. De leukste ontwikkelingen zullen wij nu gaan bespreken.

 

3D printen voor de auto-industrie

Een van de ontwikkelingen die heeft plaatsgevonden op het gebied van 3D printen is, dat men voor nog geen €2,- een motorsteun kan printen. Dit kan met een Ultimaker S5. Het gewicht voor de motorsteun, opgebouwd uit laagjes filament, is slechts 78 gram. Zelfs in de Formule-1 wordt 3D printing toegepast voor het maken van onderdelen. Daarnaast kunnen ook afsluitbare kapjes voor uitlaten worden geprint.

https://www.amt.nl/techniek/artikel/2019/11/even-een-uitlaat-uit-de-printer-halen-10164443?_ga=2.252341248.802791370.1574159073-102046785.1568198055

 

Nederland in de top 10

Op 19 november 2019 is er een blog op de webiste van Ultimaker verschenen met de resultaten van een onderzoek dat onderzoeksbureau Savanta heeft uitgevoerd. In dit onderzoek werd in 12 landen gekeken in welk van de landen het marktbewustzijn, de acceptatie en het algemene bewustzijn voor de potentiele impact van de technologie het hoogst is. Uiteindelijk keek men waar de hoogste verwachtingen voor implementatie zouden zijn en kansen het beste benut zouden worden. In deze lijst eindigde Nederland op de 10e plaats. Uit dit onderzoek bleek wel dat de Nederlandse professionals het meest bekend zijn met de technologie.

https://ultimaker.com/learn/3d-printing-sentiment-index-2019

 

3D printen in het maritiem onderwijs

Om ervoor te zorgen dat de leerlingen opgeleid worden met de nieuwste technieken, hebben het Gilde Vakcollege Techniek en het ROC Da Vinci College de handen in een gesloten. Hierdoor kunnen de vmbo-leerlingen nog beter doorstromen naar een mbo opleiding en krijgen zij de nieuwste technieken zoals 3d printen al in een vroeg stadium mee. De reden hiervoor is, dat men ook in de maritieme wereld niet om de ontwikkelingen heen kan. Ook hier zullen bewerkingen steeds vaker gaan plaats vinden aan de hand van 3D printen, in plaats van met de hand.

https://www.ad.nl/rivierenland/maritiem-onderwijs-in-ontwikkeling-bedrijfsleven-zit-te-springen-om-goed-opgeleide-vakmensen~a8533b93/ 

 

Ontwerp je eigen 3D geprinte lamp!

Het is bij Sinify mogelijk om je eigen lamp te ontwerpen en te laten printen van recyclebaar materiaal. Naast dat de lamp gemaakt is van sterk en hoogwaardig materiaal, is het ook nog eens 100% recyclebaar. Naast lampen gemaakt van het sterke polycarbonaat, zullen er ook lampen gemaakt van gerecyclede cd's op de markt gebracht gaan worden. Door de lagere ecologische footprint zijn de 3d geprinte lampen een stuk beter voor het milieu.

https://www.dutchcowboys.nl/gadgets/zelf-je-lampen-ontwerpen-met-de-3d-printservice-van-signify

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.