Menu
0
Try & Buy
Persoonlijk advies op uw locatie
Gratis verzending vanaf €75,-
Request a sample part
03Dec2019
De laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D printen van de maand december

De laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D printen van de maand december

De nieuwste ontwikkelingen van de maand december

Ook in de afgelopen maand hebben er weer een hoop ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van 3D printen. De leukste en meest interessante ontwikkelingen zullen hier besproken worden!

Eten uit de 3D printer

Het bedrijf byFlow ontwikkelt 3D printers geschikt voor de voedsel industrie. Het gebruik van 3D printers in de voedselindustrie kan veel voordelen opleveren. Zo kan de decoratie van de gerechten een stuk sneller gaan. De printer kan worden gezien als een hulpmiddel met een zelfde functie als bijvoorbeeld een slagroomspuit. Dit kan het proces van decoratie van voedsel versnellen. Ook kan met de opkomende techniek van vriesdrogen ervoor gezorgd worden dat de logistiek van de producten een stuk makkelijker gaat. De poeder kan in de printer worden gestopt en men kan zo veel maken van het product als men wil.

https://www.volkskrant.nl/economie/of-de-sous-chef-een-octopus-uit-de-3d-printer-wil-draaien~b5e6d9e6/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Defensie test met het printen van eten

Ook defensie doet testen met het 3d-printen van voedsel. Zij hebben hiervoor en speciale machine. Deze machine is tijdens de Bright Day gedemonstreerd. De printer kan gebruikt worden om het eten aan te passen aan de persoonlijke voedselbehoefte van de militairen.

https://www.nu.nl/277581/video/defensie-test-3d-printen-van-eten-voor-militairen.html

Nieuw printtechniek ontwikkeld door Harvard

Onderzoekers van Harvard University hebben een nieuwe manier van 3d printen ontwikkeld. Deze techniek heet miltimaterial multinozzle 3D printing. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van hogesnelheidskleppen, hierdoor kan men schakelen tussen tot wel 8 verschillende materialen. Doordat de benodigde printkoppen ook worden geproduceerd met behulp van 3D printing, kan de kop naar wens worden aangepast. Vanwege de hoge snelheid waarmee men kan printen, kunnen ook producten geprint worden waarvan de substantie in de loop van tijd verandert.

https://www.designnews.com/materials-assembly/harvards-new-multimaterial-3d-printer-moves-hummingbird-speeds/9120940661934

3D geprinte snare drum

De Panic! At The Disco drummer heeft tijdens de laatste optredens gespeeld op een 3D geprinte snare drum. Doordat de body van de drum geoptimaliseerd is, komt er een zuiverder geluid uit de drums. In totaal heeft hij 3 dezelfde drums gemaakt met verschillende printers en materialen. Hierdoor hebben de drums allemaal een uniek geluid.

https://www.3dprintingmedia.network/panic-at-the-disco-drummer-3d-print-snare-drum/

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.