lees meer ↓

Ultimaker is een Nederlands merk gespecialiseerd in het bouwen van 3D printers van professionele kwaliteit. Ze produceren de meest nauwkeurige ‘open source’ 3D-printers op de markt (lagen tot 20 micron dik) die werkt volgens de FFF methode.

De Ultimaker groep heeft ook een gelijknamige filamenten lijn. De printers worden aangestuurd door hun eigen slicer software genaamd CURA. Deze software zet STL bestanden om in printbaar gcode bestand . Ultimaker is meerdere malen bekroond en benadrukt betrouwbaarheid en kwaliteit.

Ultimaker 3d printer
U bent op zoek naar een Ultimaker 3D printer? Laten we u om te beginnen feliciteren met die fantastische keuze. Een printer van Ultimaker is een garantie voor een printer van de hoogst mogelijke kwaliteit. Ultimaker is een Nederlands merk waar altijd hard wordt gewerkt aan de fabricage van nieuwe producten. Ultimaker is al sinds 2011 actief op het gebied van het maken van 3D printers en de mensen achter dit bedrijf hebben hun technologie alleen maar verbeterd en verbeterd. We raden u dan ook aan om de Ultimaker 3D printers in ons assortiment eens aan een nadere blik te onderwerpen. Bij 3D Printer Solutions weten we zeker dat u hier een printer tussen ziet staan die aan uw hoge kwaliteitseisen voldoet.
3D printen met Ultimaker
Een 3D printer van Ultimaker is een product waar u hoge verwachtingen van mag hebben. Dit merk heeft een aantal printers in het assortiment die geroemd worden om hun hoge kwaliteit. Een Ultimaker 3D printer is een betrouwbare printer die altijd zijn werk doet en waar stevige prints uit tevoorschijn komen. De printers maken gebruik van vervangbare print cores, alsmede een automatisch nozzle lifting systeem. Deze dual extrusion printers zijn niet voor niets zo populair. Ultimaker 3D printers worden gemaakt om lang mee te gaan en om vele prints mee te kunnen maken. Ook de accessoires voor deze printers vindt u terug in het assortiment van 3D Printer Solutions.
3D printen met Ultimaker printers en accessoires
Meer weten over de producten van Ultimaker? Op onze website vindt u hier uitgebreide informatie over terug. Een 3D printer van Ultimaker op het oog? Dan geven we ook graag antwoord op eventuele vragen die u hierover kan hebben. Onze medewerkers hebben veel kennis op dit gebied, die ze graag met u delen. 3D Printer Solutions is niet voor niets al sinds 2015 de webshop op het gebied van 3D printers en accessoires.
Over Ultimaker
Ultimaker BV is een Nederlandse 3D-printer leverancier die in 2011 werd opgericht. En begonnen met de verkoop van eerste printer in Mei 2011. Het idee begon bij ProtoSpace Utrecht , waarbij de grondleggers een workshops organiseerde om de RepRap Darwin 3D-printer te bouwen(een printer die zichzelf kan voort produceren). Uit frustratie van hun onvermogen om de Darwin ontwerp aan het werk te krijgen heeft dit geleid tot de inspiratie om hun eigen “Open source” 3d printer te ontwikkelen. In plaats van vasthouden aan de RepRap methode, waarbij hun printer in staat moest zijn haar eigen onderdelen voort te produceren, ontwierpen ze een printer die grotendeels bestond uit laser gesneden multiplex onderdelen, die sneller dan in 3d geprinte delen geproduceerd kon worden. Hun eerste prototypes droeg de naam “Protobox” maar nieuwere prototypes kregen de titel “Ultimaker”.
Hun aller eerste software liep onder een gewijzigde versie van Replicator-G. Ze veranderden deze later in Cura omdat hun software veel populairder was en vaker werd gedownload. De ontwikkelaar die de Replicator-G software heeft ontwikkeld is later als lead developer van de Cura software bij UM in dienst genomen.
Producten
In tegenstelling tot de RepRap project, is Ultimaker niet gericht op het principe van zelf reproductie. Hun product is ontworpen om hoge kwaliteit prints te maken volgens de FFF Methode (Fused Filament Fabrication). Zij verkopen momenteel de UM Original als een DIY-kit (Do It Yourself) en vanaf de Ultimaker 2 is alles voor gemonteerd.
De UM 3D-printers kunnen printen met de meest populaire materialen zoals ABS (acrylonitril-butadieen-styreen ) en PLA (polymelkzuur). De printers kunnen ook printen met andere thermoplasten zoals Nylon, TPU, CPE , CPE+, PC en PVA.
Ultimaker Original
De UM Original is een voorloper van de UM 2 en werd al een paar maanden nadat het bedrijf werd opgericht gereleased. Deze printer kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker. In 2012 werd de UM Original bekroond als “snelste en meest nauwkeurige 3D-printer beschikbaar” door MAKE Magazine.
Ultimaker 2
De UM 2 is de opvolger van de UM Original en werd uitgebracht in september 2013 en werd in 2014 bekroond als de “Beste open-source 3D-printer van 2014”.
Ultimaker 2 Go
De UM 2 Go werd gereleased in April 2015. Deze is een compact en draagbaar ontwerp dat wordt geleverd met een reistas om deze gemakkelijk te transporteren. En werd al snel bekroond met de 2e plaats in de “Draagbare categorie” van 2015.
Ultimaker 2 Extended
De UM Extended werd tegelijk gereleased met de UM Go in april 2015 en vrijwel direct bekroond met de 1e plaats in de “Best Large categorie” en tevens beoordeeld als een top 5 3D-printer door 3DForged.com.
Ultimaker 3 en Ultimaker 3 Extended
De UM 3 en de UM Extended werden uitgebracht op 18 oktober 2016 en introduceerde een professionele dual extrusie desktop 3D-Printer. Dankzij een eenvoudig maar nauwkeurig hefboommechanisme kan de tweede extruder worden opgetild en terug laten zakken. Hierdoor kan er met 2 verschillende materialen of kleuren worden geprint in een dezelfde print opdracht. Onder de nieuwe functies zijn: – automatische bed leveling – print kop wisselfunctie – wifi-verbinding – live-camera bewaking.

Alle 7 resultaten