3D Scanner

Sorteer op:

Gemakkelijk scannen in hoge resolutie tegen een democratische prijs? Dat is de nieuwe EinScan-Pro. Deze multifunctionele handheld 3D scanner is makkelijk in gebruik en geeft u snel hoogkwalitatieve scans.
€4.799,01

3D scannen

Naast 3D printen is er tegenwoordig ook een nieuw begrip, 3D scannen. Maar wat is 3D scanner nu eigenlijk en wat zijn de voordelen? En misschien nog wel belangrijker, waarvoor kun je een 3D scanner gebruiken? Lees verder en ontdek het!

3D scanners zijn scanners die worden gebruikt om objecten in te meten. De scanners worden gebruikt voor meerdere toepassingen. Dit zijn toepassingen zoals BIM, 2D tekeningen en het maken van data voor een 3D print. Daarnaast is de 3D selfie een concept wat men tegenwoordig regelmatig tegenkomt. Mensen kunnen dan een 3D scan maken van een borstbeeld en deze kan vervolgens 3D geprint worden.

Het is momenteel nog niet mogelijk om met een 3D scanner gelijk een Bouw Informatie Modellering te maken, dit is eigenlijk een virtueel gebouw. De scandata van de 3D scanner wordt momenteel echter wel gebruikt als basis, om vanuit hier het verdere model te ontwikkelen. De punten uit de pointcloud worden nu nog handmatig met elkaar verbonden en op deze manier wordt er een BIM model gegenereerd. Wanneer dit in de toekomst geheel automatisch wordt, hoeft men dus een stuk minder te tekenen. De scan is intelligent, betrouwbaar en accuraat.

3D scannen is net als 3D printen een betaalbare techniek. Wanneer een scan niet geheel precies is, heeft men de mogelijkheid deze nog verder te bewerken. Ook kan men in de scan bijvoorbeeld een deel van het product verstevigen voor deze geprint gaat worden. De scan kan dus worden gebruikt om een product te optimaliseren en op de juiste manier vorm te geven.

Er zijn verschillende soorten 3D scanners in verschillende prijsklassen beschikbaar. 3D scannen is niet alleen iets wat voor bedrijven is en veel geld moet kosten. Het is zelfs mogelijk om 3D scans te maken met je smartphone. Deze zijn echter wel minder nauwkeurig en van een stuk lagere kwaliteit dan de scans die met een 3D laserscanner worden gemaakt. Niet geschikt voor grote projecten, maar wel erg leuk om thuis een keer te proberen dus!

Het gebruik van een 3D scanner heeft een groot aantal voordelen. Deze voordelen zijn onder andere:

  • sneller, beter en foutloos inmeten
  • Beter begrijpen van complexe vormen
  • Beter en sneller modellen maken
  • Volledig opname van de werkelijkheid

Naast deze voordelen zijn er nog veel meer. Ontdek ze zelf! Wil je en 3D scanner kopen? Kijk wat de mogelijkheden zijn! Bekijk onze tweedehands ultimaker en filament ultimakers. Wil je liever niet gelijk zelf een printer hoeven aanschaffen? Kijk dan eens naar onze 3D printing service

 

You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x